Cum sa publici automat articolele sitului tau pe retelele sociale


Probabil stiti deja ca distribuirea informatiilor pe retelele sociale este acum mai importanta decat oricand, majoritatea utilizatorilor folosind aceste retele pentru a fi la curent cu ultimele noutati. Dar cum sa te descurci atunci cand ai de scris continut pe bog, de trimis un newsletter, de publicat noutatile si ofertele tale pe toate retelele sociale importante si in acelasi timp sa te ocupi si de afacerea ta ?
Ei bine e mult mai simplu decat crezi, in special daca websitul tau este construit pe platforma WordPress. Distribuirea pe majoritatea retelelor poate fi facuta automat, de fiecare data cand publici un articol nou. In continuare va prezint cateva solutii disponibile pentru WordPress, care sa va usureze munca, dar si cateva variante pentru cei ce nu folosesc aceasta platforma.

Jetpack folosit impreuna cu Publicize

Initial pluginul Jetpack nu s-a bucurat de prea mult succes cand s-a lansat, insa in ultimii ani a introdus unele facilitati printre care se numara si publicarea automata pe retelele sociale.
La instalarea plugin-ului veti observa o multime de facilitari insa ceea ce ne intereseaza pe noi pentru a putea distribuii continut, se numeste Publicize.
Publicize ne va permite permite postarea automata pe Facebook, Twitter, LinkedIn, Tumblr si Google+. Pluginul va extrage automat imaginea si textul ce urmeaza a fi distribuit din articol, insa imagine trebuie sa respecte cerintele privind dimensiunea impuse de Facebook.

SNAP(Social Networks Auto-poster) de la Nextscripts

Pluginul SNAP (Social Networks Auto-Poster) este o varianta putin mai avansata decat cea prezentata anterior, fiind putin mai flexibila si avand mai multe facilitati. La momentul de fata SNAP poate distribuii continut pe urmatoarele retele sociale: Facebook, Google+, Twitter, Blogger, LiveJournal, Delicious, Diigo, Stumbleupon, LinkedIn, Pinterest, Plurk, WordPress, and Tumblr.
In cazul distribuirii pe Facebook, spre deosebire de Jetpack, SNAP permite publicarea de continut pe profilul personal, pagina companiei sau chiar pe grupuri. Configurat correct va extrage automat imaginea din articole, pe Twitter poate folosi automat #hashtag-uri (pe care le extrage din numele categoriei sau tagurile articolului). O alta caracteristica ce merita mentionata este ce SNAP poate fi programat sa re-distribuie articolele vechi, chiar daca nu ai publicat continut nou pe blog.

Hootsuite

Daca nu ai optat pentru realizarea sitului pe WordPress si folosesti alta platforma, poti sa te folosesti de publicarea automat pe canalele sociale atat timp cat situla tau genereaza un RSS dinamic sau Atom feed. Hootsuite  este o solutie cloud care este gratuita pentru un singur site. Acest site permite interconectarea fluxului RSS cu principalele conturi de social media.
De fiecare data cand un articol nou e publicat si apare in RSS-ul sitului tau, Hootsuite detecteaza publicarea de continut nou si il distribuie pe profilele sociale alese de tine. Serviciul poate fi configurat in asa fel incat sa verifice cat de des apar schimbari pe situl tau.

Argumente pro si contra publicarii automate pe retelele sociale

Desigur, postarea automata pe Facebook sau celelalte retele social este mai rapida insa nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Principalul avantaj al auto-postarilor este economisirea timpului pe care il poti folosi in alte scopuri. Acest avantaj este benefic atunci cand ai un program incarcat.
O alta situatie cand postarea automata pe retele sociala este un plus este atunci cand exista mai multi autori ce adauga continut si nu vrei sa le dai acces la conturile de social media.
Un minus al postarilor automate este ca nu poti intotdeauna sa controlezi 100% ce anume se posteaza pe retelele sociale si esti limitat de optiunile pluginurilor folosite. Un alt aspect negativ al auto-postarilor este acela ca nu vei fi intotdeaua prin preajma sa interactionezi cu cei ce te urmaresc, atunci cand platforma folosita distribuie continut pe retelele selectate.
In concluzie daca adaugi continut destul de rar si timpul iti permite, este recomandat sa iti sacrifici cateva minute pentru a distribui noutatile manual pe fiecare retea de socializare decat sa faci acest lucru automat.